22.09.2012, 14:39
rutkowski i baker street sugerują Private Investigations ale pewnie pudło, to byłoby zbyt oczywiste
Zagadka Obrazkowo - Muzyczna :)
|
22.09.2012, 14:39
rutkowski i baker street sugerują Private Investigations ale pewnie pudło, to byłoby zbyt oczywiste
22.09.2012, 14:55
Po Rutkowskim to i ja bym już zgadła.
![]() A dwa pierwsze obrazki?
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
22.09.2012, 14:59
A więc tak:
Pierwszy obrazek - Knopfler mówił, że "Private Investigations" był oparty na prozie Raymonda Chandlera. "Żegnaj, laleczko" to najbardziej znana książka amerykańskiego pisarza. Wiem, że to było dość trudne ![]() Drugi obrazek - słynny Orient Express, w którym działa się akcja "Morderstwo w Orient Expressie", a swoje śledztwo przeprowadzał jeden z najbardziej znanych detektywów świata: Herkules Poirot. Trzeci obrazek - pięć pestek pomarańczy, to nawiązanie do znanej książki sir Arthura Conan Doyla..."Pięć pestek pomarańczy" (przyznajcie, że to nie było trudne? ![]() Czwarty obrazek - to nikt inny, jak angielski "monk", a więc nawiązanie do "Detektywa Monka". OK, przyznaję, to też było trudne ![]() Piąty obrazek - pomnik Sherlocka Holmesa w szwajcarskim Lucens. Tam, gdzie słynny detektyw został uśmiercony przez swojego twórcę, po to, żeby po kilku latach cudownie powrócić ![]() Szósty obrazek - i znów Holmes, tym razem w Londynie, gdzie mieszkał. Jak można było tutaj nie zgadnąć? ![]() Siódmy obrazek - a to już nasz regionalny prywatny detektyw ![]()
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
22.09.2012, 15:20
Aha, a więc czwarty obrazek to mnich
![]() ![]()
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
23.09.2012, 15:34
Communique, czas na Twoją zagadkę.
![]()
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|